Blijvend afvallen & meer vitaliteit op een manier die wèl werkt

Dietist Utrecht

In Utrecht kun je bij overgewicht op verschillende manieren gaan afvallen onder begeleiding.
Zoals met behulp van een dietist of BGN Gewichtsconsulent Leidsche Rijn. Maar wat is het verschil?

Waarom afvallen onder begeleiding?

De oorzaken van overgewicht verschillen erg per persoon. Het kan best lastig zijn om er achter te komen wat de achterliggende oorzaak is. Simpelweg roepen dat iemand minder moet eten, werkt niet. In de media en op het internet wordt van alles beweerd over afvallen en gezonde voeding. Vaak werken de genoemde methoden niet en ontstaat een jojo-effect, waarmee je niet van je overgewicht af komt. Daarom is het een goed idee om te gaan afvallen onder begeleiding van iemand die een relevante opleiding heeft gedaan en is aangesloten bij een beroepsvereniging.

Zowel de dietist als de BGN-gewichtsconsulent helpt bij het veranderen van je eetpatroon en je eetgedrag. Hun voedingsadvies is gebaseerd op de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad, en zorgt dus voor een wetenschappelijk bewezen gezond voedingspatroon.

Als je wil afvallen op een gezonde manier die wél blijvend helpt tegen overgewicht, kies je voor professionele begeleiding door een dietist of BGN-gewichtsconsulent.

Verschil Dietist en BGN-Gewichtsconsulent

Je keuze tussen dietist en BGN-gewichtsconsulent, kun je baseren op onderstaande verschillen.

Dietist

Als je om medische redenen voeding nodig hebt die aan specifieke eisen moet voldoen, dan is begeleiding door de dietist de juiste begeleiding.

 • Voor behandeling door een dietist heb je wel een doorverwijzing nodig van de huisarts.
 • Een te hoog cholesterolgehalte, te hoge bloeddruk en diabetes type 2 (met insuline spuiten) zijn bijvoorbeeld redenen waarom iemand naar een dietist wordt verwezen. De dietist heeft de nodige medische kennis in combinatie met voedingskennis om een dieet samen te stellen.
 • Een dietist is opgeleid om alle aandoeningen die met voeding te maken hebben, te behandelen. Dus ook als er geen sprake is van overgewicht.
 • De eerste 3 uur begeleiding door de dietist worden vergoed uit de basisverzekering. Dit gaat dus van je eigen risico af.
 • Dietisten factureren meestal ook indirecte uren (voorbereiding en administratie).

BGN-Gewichtsconsulent

Een BGN-gewichtsconsulent is dé specialist op het gebied van een gezonde leefstijl. Dat betekent dat de gewichtsconsulent verder kijkt dan alleen naar wat je eet. Beweging, gewoonten, sport, ontspanning. Door deze aanpak ga je niet alleen afvallen, maar ook (figuurlijk) lekkerder in je vel zitten!

 • Voor begeleiding door een Gewichtsconsulent heb je geen doorverwijzing nodig van de huisarts.
 • Een gewichtsconsulent is opgeleid om gezonde mensen (met gewichtsproblemen) te adviseren en te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon.
  Een dieet is dan niet nodig: je gaat gewoon gezond eten op een manier die bij jou past.
  De BGN-gewichtsconsulent verkoopt of adviseert geen afslankproducten of maaltijdvervangers en gaat uit van gewone voeding.
 • Cliënten die om medische redenen voeding nodig hebben die aan specifieke eisen moet voldoen, worden niet door de BGN-gewichtsconsulent begeleid. Twijfel je of dit bij jou van toepassing is? Neem contact op.
 • Veel zorgverzekeraars bieden bij coaching door een BGN-gewichtsconsulent een vergoeding uit het aanvullend pakket zonder eigen risico.
 • Gewichtsconsulent Leidsche Rijn brengt alleen directe uren (face-to-facecontact) in rekening. Uren voor voorbereiding en administratie worden niet in rekening gebracht.
 • Bij BGN Gewichtsconsulent Leidsche Rijn is het mogelijk om een afspraak te maken in de avond (openingstijden).

Begeleiding door Gewichtsconsulent Leidsche Rijn in Utrecht

Blijvend afvallen èn meer vitaliteit!

Esther richt zich niet alleen op wat je eet, maar vooral op je eetgedrag en -patronen. Door hier verandering in aan te brengen heb je ook meer kans op een blijvend resultaat.

Eenmalig voedingsadvies of een 10 wekenpakket?

Bepaal de beste keuze voor jouw situatie

Voedingsadvies
99,-
Eenmalig voedingsadvies
speciaal voor jouw situatie
vergoed door zorgverzekeringen
zonder eigen risico
Lees alles over voedingsadvies
10 wekenpakket Duo
Motiveer elkaar!
€ 627,-
288,75 p.p.
577,50
BLIJVEND AFVALLEN
10 WEKEN COACHINGSPAKKET
Inclusief ACT-gedragscoaching
vergoed door zorgverzekeringen
zonder eigen risico
Duur: ±10 weken
Afgestemd op jullie agenda
(Online coaching ook mogelijk)
1x kennismaken (t.w.v. €33)
Gratis èn vrijblijvend
DUO COACHINGSTRAJECT
1x uitgebreide werkmap
(t.w.v. €16,50)

Gratis
2x uitgebreide intake
2x 90 minuten: 198,-
2x bespreken persoonlijk plan van aanpak
2x 1 uur: 132,-
5x gezamenlijk consult
5× 45 minuten: 247,50
VERVOLGCONSULTEN
(optioneel - niet inbegrepen)

Losse persoonlijke consulten: 33,-
Lees meer over het duo-pakket

Vergoeding door je verzekering – geen eigen risico

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt de kosten van een consult door een gewichtsconsulent die is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Omdat je vergoeding krijgt vanuit de aanvullende polis, hoef je geen eigen risico te betalen.

Ben je benieuwd hoeveel jouw verzekeraar vergoedt, of wil je weten welke zorgverzekering je moet kiezen?

Bekijk het overzicht van vergoedingen door verzekeraars op de website van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland.