Zijn je kinderen niet gek op vis? Introduceer de vispannenkoek!

Mijn dochter (5 jaar) is een zeer kritische eter. Het hangt ook van haar bui af of ze iets opeet. Met name bij het avondeten laat ze vaak allerlei gezond eten staan, dat papa of mama met alle liefde heeft gekookt.

Bijvoorbeeld zalm. Ze lust het wel. Maar soms besluit ze dat ze het die dag niet lust.

Zalm is natuurlijk een topper voor de visvetzuren. Ik zie haar dat dus graag WEL eten…

Gelukkig heb ik daar een handige oplossing voor gevonden: de vispannenkoek. Altijd succes! Laatst vroeg ze zelfs aan oma om vispannenkoeken te bakken, terwijl ze natuurlijk ook voor de gewone pannenkoek met stroop had kunnen kiezen!

Hoe maak je zo’n vispannenkoek?

Maak beslag met volkoren- of meergranenmeel. Prak de zalm van 1 of 2 blikjes. Roer de geprakte zalm door het beslag en bak de (best wel dikke) pannenkoeken. Meestal houd ik een beetje beslag apart, zodat iedereen nog 1 gewone pannenkoek als toetje heeft.

Op de pannenkoeken doen we gekookte sperziebonen of broccoli. Vorige week heeft mijn dochter besloten dat ze geen broccoli meer lust 🙁 . Ik had gelukkig rode paprika in huis, die doet het ook altijd goed.

Allemaal heel simpel dus!

Ben je zelf ook niet zo gek op vis?

Dan is het geen gek idee om uit te proberen of je het zo misschien wel lekker vindt. Of in ieder geval “te eten”.

Visvetzuren verkleinen de kans op acute hart- en vaatproblemen. Een goede reden om jezelf ook zo ver te krijgen dat je vis eet!

Kinderen niet gek op vis? Introduceer de vispannenkoek! Gewichtsconsulent Leidsche Rijn te Utrecht
Kinderen niet gek op vis? Introduceer de vispannenkoek! Gewichtsconsulent Leidsche Rijn te Utrecht