Telefoonnummer
E-mailadres

Gewichtsconsulent Leidsche Rijn - Utrecht

Diëtist Utrecht

In Utrecht kun je bij overgewicht op verschillende manieren gaan afvallen onder begeleiding. Zoals met behulp van een diëtist of BGN Gewichtsconsulent Leidsche Rijn.

Maar wat is het verschil?

Waarom afvallen onder begeleiding?

De oorzaken van overgewicht verschillen erg per persoon. Het kan best lastig zijn om er achter te komen wat de achterliggende oorzaak is. Simpelweg roepen dat iemand minder moet eten, werkt niet. In de media en op het internet wordt van alles beweerd over afvallen en gezonde voeding .

Vaak werken de genoemde methoden niet en ontstaat een jojo-effect, waarmee je niet van je overgewicht af komt. Daarom is het een goed idee om te gaan afvallen onder begeleiding van iemand die een relevante opleiding heeft gedaan en is aangesloten bij een beroepsvereniging.

Zowel de dietist als de BGN-gewichtsconsulent helpt bij het veranderen van je eetpatroon en je eetgedrag. Hun voedingsadvies is gebaseerd op de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad, en zorgt dus voor een wetenschappelijk bewezen gezond voedingspatroon.

Als je wil afvallen op een gezonde manier die wél blijvend helpt tegen overgewicht, kies je voor professionele begeleiding door een dietist of BGN-gewichtsconsulent.

Verschil Dietist en BGN-Gewichtsconsulent

Je keuze tussen dietist en BGN-gewichtsconsulent, kun je baseren op onderstaande verschillen.

Dietist

Als je om medische redenen voeding nodig hebt die aan specifieke eisen moet voldoen, dan is begeleiding door de dietist de juiste begeleiding.
 1. Voor behandeling door een dietist heb je wel een doorverwijzing nodig van de huisarts.
 2. Een te hoog cholesterolgehalte, te hoge bloeddruk en diabetes type 2 (met insuline spuiten) zijn bijvoorbeeld redenen waarom iemand naar een dietist wordt verwezen. De dietist heeft de nodige medische kennis in combinatie met voedingskennis om een dieet samen te stellen.
 3. Een dietist is opgeleid om alle aandoeningen die met voeding te maken hebben, te behandelen. Dus ook als er geen sprake is van overgewicht.
 4. De eerste 3 uur begeleiding door de dietist worden vergoed uit de basisverzekering. Dit gaat dus van je eigen risico af.
 5. Dietisten factureren meestal ook indirecte uren (voorbereiding en administratie).

BGN-Gewichtsconsulent

Een BGN-gewichtsconsulent is dé specialist op het gebied van een gezonde leefstijl. Dat betekent dat de gewichtsconsulent verder kijkt dan alleen naar wat je eet. Beweging, gewoonten, sport, ontspanning. Door deze aanpak ga je niet alleen afvallen, maar ook (figuurlijk) lekkerder in je vel zitten!
 1. Voor begeleiding door een Gewichtsconsulent heb je geen doorverwijzing nodig van de huisarts.
 2. Een gewichtsconsulent is opgeleid om gezonde mensen (met gewichtsproblemen) te adviseren en te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. Een dieet is dan niet nodig: je gaat gewoon gezond eten op een manier die bij jou past. De BGN-gewichtsconsulent verkoopt of adviseert geen afslankproducten of maaltijdvervangers en gaat uit van gewone voeding.
 3. Cliënten die om medische redenen voeding nodig hebben die aan specifieke eisen moet voldoen, worden niet door de BGN-gewichtsconsulent begeleid. Twijfel je of dit bij jou van toepassing is? Neem contact op.
 4. Veel zorgverzekeraars bieden bij coaching door een BGN-gewichtsconsulent een vergoeding uit het aanvullend pakket zonder eigen risico.
 5. Gewichtsconsulent Leidsche Rijn brengt alleen directe uren (face-to-facecontact) in rekening. Uren voor voorbereiding en administratie worden niet in rekening gebracht.
 6. Bij BGN Gewichtsconsulent Leidsche Rijn is het mogelijk om een afspraak te maken in de avond (openingstijden).

Gewichtsconsulent Leidsche Rijn

De erkende gewichtsconsulent in Utrecht

Ook online consulten

 • Zowel online consulten als face-to-face consulten!
 • De keuze is flexibel: je kan op elk moment kiezen voor een face-to-face of online consult

Voedings- & gedragscoaching

Gratis kennismaken

Blijvend afvallen in 13 weken
0,- Gratis èn vrijblijvend

Blijvend afvallen

in 13 weken
450,- ACT Coachingspakket
 • Gratis èn vrijblijvend kennismaken
 • Uitgebreide intake
 • Persoonlijk plan van aanpak
 • 5x consult
 • Uitgebreide werkmap
 • Blijvende verandering: uniek totaalpakket met ACT-gedragscoaching
 • Optionele specialisaties: Vitaal 50+ en Gezond vegetarisch eten
Meest gekozen

Fit door zelfwaardering

Blijvend veranderen van hardnekkige patronen
175,- 4 consults / Totaal: 2,5 uur
 • Fitter worden op een laagdrempelige manier
 • Volgens methode Vat van zelfwaardering
 • Dit zèlf blijvend kunnen volhouden door controle over je eigen gedrag

Wat mijn klanten zeggen

07/07/2024

Dankzij Esther heb ik nu veel meer kennis om gezondere keuzes te maken. Ze heeft mij geholpen om bewuster te gaan eten en handvatten om zelfstandig bezig te blijven met gewichtsverlies.

Quirine
4,9
4,9 van de 5 sterren (147 beoordelingen)
Uitstekend86%
Goed14%
Voldoende0%
Matig0%
Slecht0%

Gratis kennismaken?

Ik licht mijn aanpak toe en beantwoord je vragen graag terwijl we kennismaken, je zit nergens aan vast.

Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.