Telefoonnummer
E-mailadres

Gewichtsconsulent Leidsche Rijn - Utrecht

Fit door zelfwaardering

Fitter worden op een laagdrempelige manier

Een gezonde leefstijl maakt je fitter en hangt positief samen met een betere gezondheid en daarmee de vrijheid om de dingen te doen die belangrijk voor je zijn.

Wel zo logisch dus om te zorgen voor gezond eten en drinken, voldoende bewegen, goed slapen en een goede balans tussen werken en rust. Toch komt het in de praktijk vaak voor dat mensen niet zo goed voor zichzelf zorgen. Weten ze dan niet dat dat belangrijk is? Natuurlijk wel. Maar tussen weten en doen is er iets dat ze tegenhoudt om dingen anders te gaan doen dan ze gewend zijn.

Gedrag veranderen, en vooral het op lange termijn volhouden van nieuw gedrag, is moeilijk. Voor velen is het lastig om de innerlijke motivatie te vinden om te veranderen. Daarnaast zijn mensen vaak geneigd de lat onhaalbaar hoog te leggen.

Vat van zelfwaardering

Begeleiding met het Vat van Zelfwaardering helpt je hardnekkig, lastig veranderbaar gedrag blijvend te veranderen

De methode begeleidt je om te komen tot een positieve gedragsverandering, waarbij je meer dingen doet die je dichter brengen bij een waardevol leven.

Voor iedereen in Nederland

 • Zowel online consulten als face-to-face consulten!
 • De keuze is flexibel: je kan op elk moment kiezen voor een face-to-face of online consult
Blijvende gedragsverandering

Wat levert het op?

De module "Fit door Zelfwaardering"

De module Fit door Zelfwaardering helpt je fitter te worden op een laagdrempelige manier, met behulp van de methode Vat van Zelfwaardering. De module kan als los traject worden gevolgd. Ook is het mogelijk om de module voorafgaand aan het ACT-coachingspakket te volgen.

Daarnaast kan de module nuttig zijn als tijdens het ACT-coachingspakket blijkt dat je ongezonde gedragspatronen heel hardnekkig zijn: Als je een sterke drang voelt om bepaald ongezond gedrag te blijven doen en/of weerstand voelt tegen het uitvoeren van de opdrachten die je helpen je gedrag te doorbreken.

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je de keuze tussen deze module en/of het ACT-coachingspakket bespreken.

De module bestaat uit:
 • 1e consult (60 min.): Intake, toelichting op de methode en uitleg.
 • 2e consult (30 min.): Reflectie na 2 à 3 weken.
 • 3e consult (30 min.): Reflectie: Welke veranderingen merk je op op het gebied van opmerkzaamheid, zelfwaardering en gedrag?
 • 4e consult (30 min.): Reflectie en evaluatie. Besluit: Afronden of vervolg?
 • Vervolg optioneel: Extra consult om Vat van Zelfwaardering verder te verankeren als ‘way of life’ òf beginnen met het 10 weken-coachingstraject.
De methode ‘het Vat van Zelfwaardering’ heeft als uitgangspunt dat zelfwaardering cruciaal is voor het bereiken en behouden van gedragsverandering. Zelfwaardering (of eigenwaarde) is het besef dat we tevreden en trots mogen zijn op onszelf; het besef dat we er mogen zijn, rechten hebben en een goede zorg verdienen. De aanpak is laagdrempelig. Je krijgt opdrachten die overzichtelijk zijn en nauwelijks tijd kosten. Het grootste deel van ons gedrag is onbewust en routinematig. Met het Vat van Zelfwaardering gaan we gedrag uit de routine halen. Je leert je aandacht te richten op positieve ervaringen. Door de systematiek van het frequent en bewust uitvoeren van kleine positieve acties, ontstaat meer opmerkzaamheid en meer zelfwaardering. Na een paar weken herken je steeds vaker de positieve ervaringen die je overkomen. Verandering gaat in eerste instantie als vanzelf onbewust optreden. Daarnaast zorgen de toegenomen opmerkzaamheid en zelfwaardering ervoor dat je negatieve gevoelens, gedachten en gedrag in het hier en nu steeds vaker en eerder herkent en kunt “ombuigen” naar positief gedrag. De methode is dus gericht op waarnemingen en gedrag in het hier en nu. Er worden geen inhoudelijke gedragsadviezen gegeven. En er wordt niet uitgebreid ingegaan op hoe probleemgedrag ontstaan is in het verleden.

De module Fit door Zelfwaardering verschilt van het ACT-coachingspakket, met name op deze 3 punten:

 1. Geen inhoudelijke adviezen, niet wegen
 2. Nog kleinere gedragsdoelen. Zo klein, dat ze heel overzichtelijk zijn en er geen weerstand kan ontstaan tegen de gedragsaanpassingen
 3. De opdrachten voor thuis kosten nauwelijks tijd en zijn heel laagdrempelig
Hoewel een heel laagdrempelige methode wordt gebruikt, gaat de gedragsverandering natuurlijk niet helemaal vanzelf. Daarom vraag ik je:
 • Bereidheid om het eens heel anders aan te pakken, ook al heb je misschien de overtuiging dat veranderen veel moeite moet kosten
 • Een actieve en open houding tijdens de consulten
 • De kleine opdrachten voor thuis, die heel weinig tijd kosten, ook echt doen
De module kost in totaal €175 voor 4 consulten van in totaal 2,5 uur. Omdat deze module puur gericht is op het in gang zetten van gedragsverandering, en er geen inhoudelijke adviezen over voeding en beweging worden gegeven, worden deze consulten niet vergoed door zorgverzekeraars.
Gewichtsconsulent Leidsche Rijn is gespecialiseerd in leefstijlverandering, met name op het gebied van eetgedrag, beweging en ontspanning. Als je last hebt van psychiatrische problematiek, zoals een depressie of eetstoornis, of van gedrag dat geen of nauwelijks raakvlakken heeft met leefstijl, dan is het advies om op zoek te gaan naar een behandelaar die daar kennis over heeft.

Heb je interesse? Neem contact op

Neem vrijblijvend contact op via email, telefoon of het contactformulier.

Wat mijn klanten zeggen

17/04/2024

Ik ben in september ‘23 begonnen bij Esther, heel blij dat ik die stap gezet heb! Inmiddels ruim een half jaar later, een gezond bmi! Esther heeft me goed geholpen met het behalen van mijn doelen, en gaf praktische tools en handvatten om hier blijvend mee aan de slag te gaan! Een mooie investering in jezelf en in een gezonder leven. Zou het zeker aanraden!

Hanneke
4,9
4,9 van de 5 sterren (144 beoordelingen)
Uitstekend87%
Goed13%
Voldoende0%
Matig0%
Slecht0%

Heb je interesse?

Neem vrijblijvend contact op via email, telefoon of contactformulier.

Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.