Telefoonnummer
E-mailadres

Gewichtsconsulent Leidsche Rijn - Utrecht

Wie ik ben en mijn visie

Esther van Veen

Gewichtsconsulent Leidsche Rijn

Mijn naam is Esther van Veen, geboren in 1976 en woon sinds 2001 in Leidsche Rijn (Utrecht) met mijn man en twee kinderen.

 • Gefascineerd door het effect dat voeding heeft, niet alleen op je gewicht, maar ook op je fitheid en gezondheid, ben ik gediplomeerd BGN-gewichtsconsulent geworden.
 • Als coach laat ik je zelf ontdekken hoe je je leefstijl kunt veranderen. En zo je weg vinden naar een gezonder leven, vol energie.
 • We zoeken samen naar aanpassingen die bij jou passen. Het is belangrijk dat jij het kunt volhouden, niet dat je perfect gezond gaat eten.
 • Enthousiast deel ik mijn tips over gezonder eten en drinken: duidelijk en praktisch.
 • Ik hou van gewoon gezond en lekker eten, niet van voedingshypes.
Esther van Veen Dè erkende BGN-Gewichtsconsulent in Utrecht

Waarom ik mijn werk zo graag doe

Afvallen is geen straf. Ik geloof dat afvallen een kans is om voortaan zoveel mogelijk te genieten van eten en drinken en vitaler te worden. En dat je daar gelukkiger van wordt. Die kans grijp je als je zelf de regie pakt en met aandacht eet. Ik help mijn cliënten graag te ontdekken hoe ze de regie kunnen pakken en word blij als ik merk dat ze zich daardoor gelukkiger voelen.

Mijn visie op afvallen en gezonde voeding

 1. Als je wilt afvallen, moet je jezelf juist niet van alles ontzeggen. Genieten hoort voorop te staan. Want juist door meer te genieten, heb je minder behoefte aan eten en zal je afvallen.
 2. Als je wilt afvallen is de weegschaal slechts een hulpmiddel: Het belangrijkste is het proces dat je doorloopt, waardoor je steeds meer de regie over je eigen eetgedrag krijgt. Als je de regie hebt over je eigen eetgedrag val je af en kom je nooit meer op je oude gewicht.
 3. Afvallen lukt alleen als je het doet op een manier die past bij jouw situatie. Maatwerk dus.
 4. Snel kilo’s verliezen leidt niet tot het permanent kwijtraken van overgewicht.
 5. Voor gezonde voeding kun je gewoon naar de supermarkt.
 6. Praten is belangrijk, maar doen is nodig om je doelen te bereiken. Zelf keuzes maken en dingen uitproberen.
 7. Mijn doel is dat cliënten na de begeleiding zelfstandig hun nieuwe eetpatroon kunnen volhouden en dus onafhankelijk zijn van wie dan ook.

Genieten van eten is voor mij…

 • lekker brood eten. Ik eet elke dag brood, meestal volkoren. En ’s morgens doe ik daar ook wat zoets op. Het meest gek ben ik op chocoladevlokken.
 • chocolade. Melkchocolade eet ik bijna elke dag. Het liefst van Tony’s Chocolonely.
 • samen met mijn gezin de tijd nemen voor de avondmaaltijd. Aandacht voor elkaar. Maar ook flink kauwen, want we hebben veel groenten op ons bord liggen.
 • pannenkoeken! Zelf gebakken met volkorenmeel. Vaak maak ik ook vispannenkoeken met zalm door het beslag en groente erop. En dan een pannenkoek met stroop als toetje. Iedereen blij :).

Denk jij ook dat afvallen alleen maar kan door jezelf van alles te ontzeggen? Maar weet je dat genieten juist vooral voorop hoort te staan? Want juist door meer te genieten, heb je minder behoefte aan eten!

Mijn praktijk aan huis

Ik ontvang je in mijn serre aan huis. Daarvoor heb ik drie belangrijke redenen:

 • In een huiselijke omgeving voel je je meer op je gemak.
 • Onafhankelijkheid vind ik heel belangrijk. Ik wil daarom geen praktijkruimte in een sportschool o.i.d.. Dan zou je je verplicht kunnen voelen om daar te gaan sporten. En zou de sportschool zich kunnen gaan bemoeien met mijn aanpak.
 • De praktijk aan huis zorgt voor grote flexibiliteit. ’s Avonds langskomen is ook mogelijk.

Praktijkruimte Gewichtsconsulent Leidsche Rijn

Mijn werk en opleidingen

Vanaf januari 2015 ben ik BGN gewichtsconsulent. Daarvoor heb ik heel ander werk gedaan, maar uiteindelijk heeft dat er wel toe geleid dat ik ervoor gekozen heb om gewichtsconsulent te worden.

Huisvestingsadviseur (2000-2008)

Nadat ik was afgestudeerd als ingenieur Civiele Technologie & Management aan de Universiteit Twente, heb ik van 2000 tot 2008 gewerkt als huisvestingsadviseur bij PRC (nu: Arcadis). Ik was gespecialiseerd in gezondheidszorggebouwen, zoals ziekenhuizen en psychiatrische instellingen. Ik maakte lange termijn huisvestingsplannen en programma’s van eisen. Daarvoor sprak ik veel met management, artsen, teamleiders en andere medewerkers van gezondheidsorganisaties. Inhoudelijk heel interessant, maar alle belangen en “politiek” die erbij kwamen kijken, pasten minder goed bij mij.

e-Commerce: Kids & Koken (2008-2014)

In 2008 ben ik voor mezelf begonnen met iets heel anders: een webwinkel, Kinderdiner: dè kinderkookwinkel. Voordat ik de stap maakte, heb ik me afgevraagd wat ik als kind heel leuk vond. Daarnaast waren webshops helemaal “in” en bestond er nog geen kinderkookwinkel. Het was een hele andere wereld, waar ik veel geleerd heb.
Ik ben na een paar jaar met nog een shop begonnen: De vegetarische boekwinkel. Met boeken die vooral op groente waren gericht, niet alleen maar vegetarisch. Mijn interesse in gezond eten was aan het groeien. De webshops liepen goed gedurende meerdere jaren. Totdat de grote bekende webshops veel meer producten gingen aanbieden en het voor mij als kleine shop steeds moeilijker werd om te concurreren. In 2014 besloot ik weer iets heel anders te gaan doen. Inmiddels was ik me steeds meer aan het verdiepen in gezond eten en had ik de behoefte om me meer inhoudelijk in een onderwerp te gaan verdiepen. Ook miste ik het contact met mensen (want de opslag en het inpakken van de webshopartikelen had ik vanwege de toenemende ordervolumes al een paar jaar uitbesteed).

Ik besloot van mijn hobby mijn beroep te maken.

Gediplomeerd voedingscoach (vanaf 2014)

In 2014 heb ik de opleiding tot gewichtsconsulent gedaan bij de LOI. Daarna heb ik me meteen ingeschreven bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Begin 2015 kon ik starten met mijn eigen praktijk aan huis. Het leuke aan dit beroep is dat het zoveel verder gaat dan kennis over gezond eten. Het gaat vooral over gedragsverandering. En daarbij kan ik mijn adviesvaardigheden weer goed inzetten.

Inmiddels heb ik een flink aantal mensen individueel of als duo gecoacht. Daarnaast heb ik andere activiteiten gedaan, zoals:

 • Training Gewichtstoename en klachten in de menopauze (de overgang) (Mates Trainingen, 2019)
 • Training Acceptance and commitment Therapy (ACT) bij voedingsproblematiek (Puur Jezelf, psycholoog Heidi Stiegelis, 2019)
  ACT is een vorm van gedragstherapie, liever gezegd ‘a way of life’, die gericht is op het vergroten van psychologische flexibiliteit. Binnen ACT leer je te accepteren wat je niet kunt veranderen en je te richten op een waardevol leven waar je veel voldoening uit haalt. Toe te passen voor duurzame gedragsverandering, ook voor het bevorderen van een gezonde leefstijl en bij eetproblematiek.
 • Cursus “Een nieuwe relatie met eten, en met jezelf” (2016, Anders Eigen)
  Coaching m.b.v. transactionele analyse. Met de methodiek ontwikkelen mensen een nieuwe gezonde relatie met eten. Mensen leren bewust te genieten, waardoor ze selectiever en minder gaan eten en uiteindelijk blijvend gewicht verliezen. De essentie gaat verder dan dat: mensen ontwikkelen een positieve wijze van omgaan met zichzelf; een blijvende gedragsverandering.
 • Workshops geven en lesmaterialen ontwikkelen over water drinken en zoete dranken laten staan
  Project Team Water Campagne Leidsche Rijn / Vleuten-De Meern 2016
 • Nascholing “Gezonde leefstijl 50+” (2015, Mates Trainingen en Opleidingen 2000)
  Met gezonde voeding en voldoende beweging behouden 50+-ers langer hun zelfstandigheid en blijven ze langer gelukkig. Een gezonde leefstijl voor een kwalitatief beter leven en een hogere levensverwachting.

Wat mijn klanten zeggen

07/07/2024

Dankzij Esther heb ik nu veel meer kennis om gezondere keuzes te maken. Ze heeft mij geholpen om bewuster te gaan eten en handvatten om zelfstandig bezig te blijven met gewichtsverlies.

Quirine
4,9
4,9 van de 5 sterren (147 beoordelingen)
Uitstekend86%
Goed14%
Voldoende0%
Matig0%
Slecht0%

Gewichtsconsulent Leidsche Rijn

De erkende gewichtsconsulent in Utrecht

Ook online consulten

 • Zowel online consulten als face-to-face consulten!
 • De keuze is flexibel: je kan op elk moment kiezen voor een face-to-face of online consult

Gratis kennismaken?

Ik licht mijn aanpak toe en beantwoord je vragen graag terwijl we kennismaken, je zit nergens aan vast.

Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.