Beoordelingen

Wat mijn klanten zeggen

4.9
Rated 4.9 out of 5
4.9 van de 5 sterren (119 beoordelingen)
Ze hebben allemaal gekozen voor blijvend afvallen en meer vitaliteit met gewoon gezond èn lekker eten -uit de supermarkt- op een manier die goed bij ze past en ze (daarom) blijvend kunnen volhouden.
Rated 4 out of 5
21/09/2022

Naast inzicht en kennis over gezondere keuzes ook vooral veel aandacht gehad voor waarom je soms/vaak de ongezonde optie kiest. Ipv onbewust ongezond ben ik vaker bewust gezond gaan eten/snoepen, omdat ik duidelijk voor ogen kreeg wat voor mij belangrijk is en daar mijn keuzes op baseer. Esther heeft kennis van zaken en weet je goed te triggeren.

Judith
Rated 5 out of 5
07/09/2022

In een kort en krachtig traject met het Vat van Zelfwaardering met begeleiding van Esther gewerkt. Merk nu echt verbetering in de gebieden van zelfzorg die we vooraf hadden besproken. De methode is simpel en werkt stapsgewijs. En Esther helpt je in de sessies om ze toe te passen. Alle vertrouwen dat er nu blijvend wat veranderd is en ik er nu zelf mee verder kan. Dank voor alles!

Irina
Rated 5 out of 5
12/08/2022

Fijne begeleiding en goede tips om gezond te eten. Na al het gelijn heb ik weer rust in mijn hoofd en heb ik een basis wat ik het beste kan eten en drinken.

Simone
Rated 5 out of 5
08/08/2022

Heel goed bevallen, ik ben in 5 maanden ruim 10 kilo afgevallen en heb geen overgewicht meer. Door de tips van Esther heb ik ook betere keuzes leren maken en lukt het tot nu toe goed om op gewicht te blijven.

Marloes
Rated 5 out of 5
23/07/2022

Esther is een fijne coach, ze helpt en ondersteund je in het proces met een duidelijke en persoonlijke benadering. Met haar kennis en ervaring weet ze op iedere vraag een antwoord en je kunt haar voor vragen altijd bereiken. Consulten kunnen bij haar in de praktijk aan huis of online, dat vond ik prettig. Je krijgt een handige map met veel informatie en vooral praktijk gericht. Dat maakt het eenvoudig om je boodschappen te doen maar je wordt je ook bewust van wat je allemaal eet en drinkt met de app van het Voedingscentrum. Samen met Esther een plan gemaakt welke voor mij toepasbaar was en waarbij ik eindelijk niet het gevoel had dat ik op dieet moest om af te vallen. Dit kan ik ook zelf blijven toepassen.

Marina
Rated 5 out of 5
27/06/2022

Mijn wensen:

Meer energie gedurende de gehele dag om te kunnen genieten van leuke activiteiten met mijn gezin, familie en vriendinnen.

Grip op mijn gewicht dat sinds twee zwangerschappen en COVID lockdowns ondanks calorieën tellen langzaam bleef stijgen.

Esther haar professionele en solide voedingsadviezen om de juiste bouwstoffen binnen te krijgen in combinatie met de ACT methode om mijn doelen helder te krijgen hebben binnen 6 maanden tot het gewenste effect en blijvend resultaat geleid!

Janneke
Rated 5 out of 5
02/06/2022

Esther is heel rustig en houdt de focus en ’t doel goed vast. Haar consult sluit goed aan bij wat voor mij werkt.

Evelyn
Rated 5 out of 5
20/05/2022

Ik ben heel tevreden over de aanpak van Esther: ze geeft voedingsadvies op maat, zodat je weet wat je het beste kan eten en hoeveel. Daarnaast hebben we gefocust op het veranderen van mijn eetgedrag en het koppelen van mijn gedrag aan mijn waarden. Dit is echt een lange termijnaanpak! Ik ga verder op de goede weg en ben gewapend met kennis, tools en oefeningen. Dank je wel!

Dorien
Rated 5 out of 5
11/05/2022

Ik heb Esther ervaren als een zeer bekwaam en persoonlijk betrokken professional, die je op een gestructureerde manier helpt om handvatten te ontwikkelen. Het contact voelde betrokken en positief. Ze heeft me geholpen om stappen te zetten die me weer verder kunnen helpen. Echt een aanrader!

Anneloes
Rated 5 out of 5
30/03/2022

Esther heeft me enorm goed geholpen om de ACT-methode toe te passen in mijn dagelijkse eetpatroon. Ik heb een gastric bypass, netjes op gewicht maar kon moeilijk genieten van eten en worstelde met vervelende gedachten hierover. Esther heeft me veel verteld over de ACT-methode en me geholpen de vervelende gedachten er te laten zijn maar me er niet altijd meer aan te storen en rustiger en ontspannender om te kunnen gaan met eten. Esther bedankt!

Mirjam
Rated 5 out of 5
17/03/2022

Gewicht verliezen is niet alleen een kwestie van minder eten. Als je uitgedaagd wil worden om diepere lagen van je eetgedrag te onderzoeken en hier veranderingen in wil aanbrengen, kan ik je Esther van harte aanbevelen!

Karin
Rated 5 out of 5
14/03/2022

Ik ben erg blij met de manier waarop Esther mij heeft begeleid. Deze manier sloot prima aan bij mijn behoefte en levensstijl. Dankjewel Esther

Gijsbert
Rated 5 out of 5
07/03/2022

Als je veel diëten geprobeerd hebt en je valt niet af, dan raad ik Esther aan. Samen kijk je naar je gedrag waardoor eten een andere beleving krijgt. Het gaat natuurlijk niet vanzelf, je moet het nog steeds zelf doen. Maar de weegschaal gaat zakken, zonder dat je het gevoel hebt dat je dieet of niks mag. Ik heb mijn traject met Esther als heel prettig ervaren.

Wendy
Rated 5 out of 5
08/02/2022

Esther heeft mij fantastisch geholpen met positieve aanpassingen in mijn eetgedrag. Geen rare crashdieten of de nieuwste trends, maar op een bewuste manier kleine aanpassingen doen. Ook ben ik na vele jaren inactiviteit weer gaan sporten dankzij Esther en ik heb er inmiddels heel veel plezier in. Dankjewel Esther!

Elize
Rated 4 out of 5
08/02/2022

‘De knop moet om’ vond ik een half jaar geleden. Een zoektochtje op internet bracht me vervolgens bij Esther en dat is me prima bevallen.

‘Ik wil een kilo per week afvallen’ zei ik haar.

Die illusie ontnam ze mij meteen; dat zou veel te hard gaan. Ze had (natuurlijk) gelijk!

Inmiddels zijn we een half jaar verder en ben ik door haar prima begeleiding en zeer bruikbare adviezen een hoop gewicht kwijt en zijn ook vetpercentage en spiermassa duidelijk verbeterd. Maar het allerbelangrijkste: voor het eerst heb ik het gevoel dat het nu blijvend is en dat mijn leefstijl zodanig veranderd is dat er geen jojo-risico meer is. De knop is dus echt om en dat geeft een veel vitaler gevoel!

Wim
Rated 5 out of 5
21/01/2022

Esther heeft mij ontzettend goed geholpen om betere keuzes te maken als het op eten aan komt. Dit doet zij zonder dat jij het gevoel krijgt dat je iets niet goed doet, het kan alleen beter. Ook zorgt ze ervoor dat je bewust bent van hoe je eet en waarom. Ik heb ook geleerd dat als het een keer niet helemaal lukt om de juiste keuzes te maken dat je er dan in ieder geval lekker van moet genieten! De volgende dag gewoon weer gezond verder gaan 😉

Evi
Rated 5 out of 5
22/10/2021

Na jarenlang worstelen met overgewicht en volgen van diëten, vond ik begin dit jaar Gewichtsconsulent Leidse Rijn. Ik had me voorgenomen dat dit echt het laatste zou zijn dat ik ging proberen om een gezond gewicht te hebben en houden.

Het was wel even wat anders bij Esther dan bij het volgen alle andere dieeten. Het is een ontdekkingsreis geworden naar wie ik ben en wat ik voor ogen heb. Fantastisch om er achter te komen dat alleen diëten niet helpt, maar dat de rust en keuzes van mezelf veel meer helpen. Gewichtsverlies gaat nu bijna vanzelf.

Nu het traject bij Esther is afgelopen ben ik een ander mens die zich goed voelt en bewust kiest wat ze eet. En wat ook fijn is…. nu genieten van een kleine traktatie…..

Nettie
Rated 4 out of 5
15/09/2021

Leuke aanpak waarbij het omgaan met situaties/gevoelens veel meer focus krijgt dan daadwerkelijk gewichtsverlies.

Helpt goed wanneer je voor jezelf niet helder hebt waarom je (te veel) eet

Imre
Rated 5 out of 5
09/09/2021

Wat ben ik blij dat ik eindelijk de stap gezet heb om hulp te vragen bij het afvallen en nóg blijer ben ik dat Esther degene was die me coachte. Zij is ter zake kundig, vriendelijk en streng/mild als het nodig is. Gewoon een fijn mens.

Ik heb veel praktische dingen geleerd over gezonde voeding. Ik dacht dat ik al redelijk gezond at, maar het kon nog steeds een stuk beter! Ik heb een aantal (kleine) aanpassingen gedaan in mijn dagelijkse eetpatroon die gewoon lekker zijn, maar wel gezonder en leiden tot gewichtsverlies. Die aanpassingen zijn duurzaam. Bovendien heb ik geleerd etiketten te lezen en interpreteren. Ik weet nu hoe ik betere keuzes kan maken.

Maar met name het mentale stuk van het coachingstraject (mijn relatie met eten, mijn gedachten over eten en over mijn eigen lijf/identiteit) vond ik heel waardevol en leerzaam. Inmiddels ben ik 8 kilo lichter en ik ga rustig verder. Ik zit beter in mijn vel (letterlijk en figuurlijk) en ik heb er vertrouwen in dat ik het nu zelf kan: op gewicht blijven of zelfs nog iets meer afvallen. Heel veel dank, Esther!

(Ik heb je al aan meerdere vriendinnen aangeraden!)

Saskia
Rated 5 out of 5
08/09/2021

Enige tijd geleden naar esther gegaan voor advies over gezond eten.

Want een verstoord eetpatroon gekregen door eeuwig op lijn letten.

Was veel te streng voor mijzelf .

Daardoor wilde mjjn gewicht nog wel eens schommelen.

Door goede raad over eten zit ik nu op prima gewicht zonder al te veel moeite enkel met kleine aanpassingen in mijn

eetpatroon.

Zeer tevreden !!

Yvonne
Rated 5 out of 5
31/07/2021

Na jarenlang diëten en jojo-en bij Esther terechtgekomen omdat het me zelf niet lukte om af te vallen en op gewicht te blijven. De sessies hebben me meer inzicht gegeven in mijn relatie tot eten en hebben me geleerd om op een andere manier met eten om te gaan. Door gezond en lekker te eten ben ik afgevallen. Maar nog belangrijker, om ook op gewicht te blijven.

Diana
Rated 5 out of 5
16/07/2021

Ik ben bij Esther gekomen omdat ik graag vitaal en energiek oud wil worden en daar hoorde voor mij bij dat ik ook een gezonder gewicht heb. Mede door de overgang waren de kilo’s erbij gekomen. Door de begeleiding van Esther ben ik mij bewust geworden van bepaald gedrag. Inmiddels ben ik 6 kilo lichter, maak ik bewust keuzes, eet nog altijd heel erg lekker en zit ik goed in mijn vel.

Lisette
Rated 5 out of 5
03/06/2021

Esther heeft me zeer gedegen informatie én concrete tips en handvatten gegeven hoe ik mijn eetpatroon duurzaam kan verbeteren, passend bij een gezonde leefstijl. Én me laten inzien op welke wijze ik kan afvallen zonder jojo-effect en honger te hoeven lijden. Haar advies was heel professioneel en specifiek afgestemd op mij, dus geheel op maat! Aanrader!

Lonneke
Rated 5 out of 5
15/04/2021

Al een tijdje worstelde ik met mijn eten en mijn zelfbeeld. Na het traject met Esther kan ik zeggen dat ik beter in mijn vel zit, mijn relatie met eten is veranderd en ik de handvaten heb gekregen om mijn eigen stok achter de deur te zijn. Dank je wel voor jouw deskundigheid en vertrouwen, Esther!

Laura
Rated 4 out of 5
10/04/2021

Esther is echt een professional en geeft heel veel goede adviezen waar ik echt wat aan heb gehad, ze denkt verder dan alleen je eetpatroon en ze leert je om echt goed naar jezelf te kijken, wat soms lastig is maar waar je op lange termijn zeker wat aan hebt

Marije
Rated 4 out of 5
17/03/2021

snelle reactie op contactaanvraag en snelle afspraak, uitgebreide informatie en advies, prettig gesprek

Barbara
Rated 5 out of 5
15/02/2021

Je hoeft niet per se overgewicht te hebben om tot een gezondere voedingsstijl te komen. Esther combineert haar ervaring met simpele tools om inzicht te krijgen in je dieet en geeft praktische handvatten verandering door te voeren.

Marcel
Rated 4 out of 5
13/01/2021

Ik ben met Esther in contact gekomen toen ik na mijn zwangerschap weer terug wilde naar mijn oude gewicht. Ik wilde graag begeleiding hierin, een stok achter de deur, maar vooral ook graag kennis over wat goede en verantwoorde keuzes zijn. Dus hoe kan ik mijn eetpatroon zo aanpassen dat het een gewoonte wordt ipv een ‘moetje’. Dit heeft mij erg geholpen en heeft ervoor gezorgd dat ik binnen de gestelde termijn mijn streefgewicht heb bereikt, erg blij mee! Dankjewel Esther.

Milou
Rated 5 out of 5
12/01/2021

Ik ben bij Esther terecht gekomen omdat ik als doel had om wat kilo’s te verliezen. Gedurende het traject merkte ik dat het niet om de kilo’s gaat, maar om je mindset. Esther heeft door de opdrachten die ze gaf en door te spiegelen mij inzicht gegeven in mijn gedrag in relatie tot het eten. Daarnaast heeft het mij geholpen om een gezondere levensstijl erop na te houden.

Judy
Rated 5 out of 5
14/12/2020

Esther heeft mij super geholpen bij het bereiken van mijn doelen. Niet alleen ben ik gezonder gaan eten en inmiddels al 7 kilo afgevallen, maar ook vooral de mindset waarom je bepaalde keuzes maakt. Het lijkt misschien makkelijk om gezonder te gaan eten, maar wat ik zelf nog veel belangrijker vond waren de nuttige adviezen om gedrag te verklaren en om dit te veranderen. Daarom heb ik er vertrouwen in dat ik het op lange termijn ook beter ga volhouden.

Jan
Rated 5 out of 5
23/11/2020

Ik raad iedereen aan om een traject bij Esther te volgen. Ze luistert goed en pakt de problemen aan bij de kern. Je werkt niet alleen aan gewicht verliezen op een gezonde manier. Ze daagt je vooral uit om je gedachten en aannames over eten onder de loep te nemen. Ik denk dat ik door haar begeleiding nu eindelijk de vicieuze cirkel heb doorbroken en duurzaam op gewicht ga blijven.

Liesbeth
Rated 5 out of 5
15/11/2020

Door Esther ben ik weer op het juiste pad gezet. Het gaat niet alleen om gezond af te vallen maar ook te kijken hiermee om te gaan op lang termijn. Dank daarvoor Esther?

Miranda
Rated 5 out of 5
11/11/2020

Esther heeft mij hele goeie advies gegeven.

Ik ben wijzer geworden over dingen die ik dacht dat niet belangrijk is.

Ze weet waar ze het over heeft!

Ik raad haar zeker aan!

Jentje Eustacia-Maal
Rated 4 out of 5
09/10/2020

Esther richt zich niet alleen op wat je eet, maar vooral op je eetgedrag en -patronen. Door hier verandering in aan te brengen heb je ook meer kans op een blijvend resultaat.

M.
Rated 5 out of 5
16/09/2020

Esther heeft mij goed geholpen.

Door aanpassingen en bewuster om gaan met voeding en mindset begin ik mijn doelen te halen. Ook kreeg ik prettige adviezen en denkt ze met je mee.

Gailey
Rated 5 out of 5
14/09/2020

In een woord super.

Goed advies en goede begeleiding met een paar kleine veranderingen goede resultaten behaald.

Monique
Rated 5 out of 5
15/08/2020

Ik ben zeer tevreden over de begeleiding die Esther heeft gegeven. Met kleine tips en veranderingen in het eetpatroon goede resultaten bereikt! Vooral fijn omdat ik nog borstvoeding gaf en door voedingsallergie bij mijn kindje niet alles kon eten. Ook goede adviezen in verandering van denkpatronen waardoor je anders over voeding gaat nadenken. Bedankt!

Astrid
Rated 4 out of 5
13/08/2020

Zonder Esther had ik nooit geweten dat ik een gluten intolerantie heb. Tijdens de sessies bij Esther werd dit steeds duidelijker. Esther is deskundig, professioneel en ze weet je goed te motiveren. (Opmerking van Esther: Tijdens de consulten was het vermoeden dat er medisch iets aan de hand was. Ik stel zelf als BGN gewichtsconsulent geen diagnose, maar bespreek wel of het verstandig is een arts raad te plegen.)

Aleida
Rated 5 out of 5
17/07/2020

Ik ben heel blij met de begeleiding van Esther. Ze kijkt naar je huidige voedingspatroon en adviseert aan de hand daarvan haalbare aanpassingen, waarbij ze heel goed rekening houdt met je wensen. Ook geeft ze heel veel informatie en tips om je eetpatroon aan te passen en daagt ze je uit om ook echt na te gaan wat je eet en drinkt, en waarom, zodat je daadwerkelijk dingen blijvend kan veranderen. Ik kan Esther dan ook van harte aanbevelen!

Miriam
Rated 5 out of 5
19/05/2020

Esther heeft mij nieuwe inzichten gegeven en

duidelijke uitleg en informatie om aan de slag te gaan.

Fijne gesprekken, ze weet je echt te motiveren!

Karin
Rated 5 out of 5
21/02/2020

Ik ben Esther zeer dankbaar voor de professionele, persoonlijke en duidelijke aanpak die ze hanteert. Dit heeft er voor gezorg dat niet alleen mijn doelstellingen zijn bereikt, maar ook de juiste handvaten heeft gegeven om daarna verder te gaan op de juiste manier. Dank je!

Floris
Rated 5 out of 5
15/01/2020

Waar ik dacht dat ik te veel at, at ik te weinig en waarvan ik dacht dat goed was kon veel beter! Esther heeft mij geleerd gezonde, verantwoorde keuzes te maken, zonder honger te hoeven hebben. Ik ben heel blij met deze inzichten, omdat ik veel beter weet wat goed is voor mijn lijf!

C
Rated 5 out of 5
09/01/2020

Esther heeft mij enorm geholpen inzicht te krijgen in mijn eetpatroon en waar verbeteringen in te halen waren. Qua streefgewicht ben ik er nog niet, maar met de voedingstips kom ik er vast en zeker!

Jeltsje
Rated 5 out of 5
24/12/2019

Esther is gemotiveerd en deskundig. Voor een eenmalig advies heb ik enorm veel materiaal en hulpmiddelen gekregen voor een haalbaar en duurzame verbetering van mijn eetpatroon. Ik moet nog ervaren dat het gaat lukken, maar ik heb er vertrouwen in!

Marc
Rated 5 out of 5
22/12/2019

ik durfde niet meer op de weegschaal, maar hield mezelf voor de gek. maar kleding kopen, werd steeds n maatje groter.

Er moest iets gebeuren, maar iets zonder “jojo effect”

ik kwam bij Esther en dat was n goede eerste stap.

Duidelijk, in haar adviezen, voorbeelden van welke producten te kopen ging ik aan de slag.

Ik begon me steeds fitter te voelen, en kan nog steeds lekker eten.Nu 5 kg kwijt, ik hoop over een poosje nog iets meer.

Er hangt in mn kast een broekpak, gekocht 12 jaar geleden.

Tijdloos pak.

Nog 1a 2 kilo er af en het zit me weer prima.Dat geeft moed.

Dank je wel Esther! De heerlijke recepten van de site zijn ook een ondersteuning. ik heb ze uitgeprint en in de map gedaan. Mijn nieuwe kookboek.

Kitty
Rated 5 out of 5
17/12/2019

Esther is zeer deskundig, grondig en duidelijk. Ze doet echt veel extra werk: ik had een eenmalig consult van anderhalf uur (en daarop is ook het tarief berekend) maar ik kreeg nog een stapel belangrijke info op maat gemaakt voor die prijs, ongelooflijk! Veel eye openers, goede tips, ze is super goed op de hoogte van alles, inclusief mijn persoonlijke situatie. Een absolute aanrader!

Petra
Rated 5 out of 5
04/11/2019

Door mijn voedingspatroon aan te passen en bewuster te gaan eten ben ik ruim 7 kilo afgevallen. Mijn doel heb ik nog niet bereikt maar door het aanpassen van mijn eetgewoontes gaat dit zeker lukken. Door de steun en advies van Esther ga ik dit bereiken. Ze zet jezelf aan het denken en je moet het zelf willen anders bereik je geen ommekeer en is het een kortstondig succes. Bij haar ben je op het goede adres door normaal te blijven eten je streefgewicht te bereiken.

Maarten
Rated 5 out of 5
01/11/2019

In de loop der jaren waren de kilo’s er gestaag bij gekomen, ondertussen hadden we het idee dat we toch wel redelijk gezond aten. Esther heeft ons geholpen inzicht te krijgen in ons eetpatroon en ons geleerd niet te streng te zijn voor onszelf. De ongezonde kilo’s zijn er inmiddels af, we genieten van alles wat we eten en drinken en we missen eigenlijk niets. Het is heel fijn om samen terecht te kunnen bij Esther, op deze manier hebben wij alle tips en adviezen thuis super goed kunnen inzetten omdat we elkaar begrepen. Esther heeft ons aan een compleet andere mindset geholpen, bedankt Esther!

Gert-Jan En Orinda
Rated 5 out of 5
31/10/2019

Zeer tevreden over Esther. Zij is goed onderlegd in de materie. Daarnaast weet zij juist de nadruk te leggen op het coachen van het gedrag rondom eten en komt daarbij met niet zweverige maar zeer nuttige tips en voorbeelden. Echt een aanrader om blijvend gezond te gaan eten ipv snel even wat kilo’s er af.

Marianne
Rated 5 out of 5
08/10/2019

Wij hebben heel veel aan de adviezen van Esther gehad.

Na meermalig veel online ( niet vol te houden ) diëten te hebben gevolgd, uiteindelijk bij Esther terecht gekomen.

De diverse (kleine) aanpassingen in ons eetpatroon hebben er voor gezorgd dat wij zonder veel in te leveren op onze eetgewoontes onze doelen kunnen bereiken.

Lars

Gewichtsconsulent Leidsche Rijn

De erkende gewichtsconsulent in Utrecht

Ook online consulten

  • Zowel online consulten als face-to-face consulten!
  • De keuze is flexibel: je kan op elk moment kiezen voor een face-to-face of online consult

Gratis kennismaken?

Ik licht mijn aanpak toe en beantwoord je vragen graag terwijl we kennismaken, je zit nergens aan vast.